Teğet مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük را در سایت باستان شناسی ترکیه ایجاد می کند

Teğet مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük را در سایت باستان شناسی ترکیه ایجاد می کند

سه ساختمان چوبی که در اطراف یک حیاط چیده شده اند، مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük را تشکیل می دهند که استودیوی استانبولی Teğet آن را در یک سایت باستان شناسی نوسنگی در مرکز ترکیه ایجاد کرده است.

مرکز بازدیدکنندگان به سفارش شهرداری محلی، در Çatalhöyük – محل یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های شناخته شده جهان، که قدمت آن به قرن هشتم قبل از میلاد باز می گردد، واقع شده است.

نمای پشت بام مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük توسط Teğet
Teğet یک مرکز بازدید کننده در محل یک سکونتگاه نوسنگی ایجاد کرده است

طراحی سه ساختمان و یک حیاط Teğet بر اساس طرح سکونتگاه قدیمی در جنوب آناتولی است و هدف آن بهبود تجربه بازدیدکنندگان برای عموم و باستان شناسان است.

تگت به Dezeen گفت: «استراتژی بیان ما بر اساس عناصر موجود یا از قبل موجود در محل بود.

نمای هوایی از مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük در ترکیه
این شامل سه ساختمان است که در اطراف یک حیاط چیده شده اند

تگت ادامه داد: ما مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük را به عنوان یک موزه یا یک ساختمان نمایشگاه تعریف نمی کنیم، بلکه به عنوان ستونی که تجربه و حرکت بازدیدکنندگان را در ارتباط با عناصر موجود در محل سازماندهی می کند.

وی ادامه داد: “شرایط موجود برای کاربران اصلی، باستان شناسان، مناسب نبود، اما استراتژی برنامه همچنین به دنبال پذیرش بازدیدکنندگان برای حمایت از کاوش های چاتالهویوک و ایجاد فضای پویاتر است.”

حیاط مرکزی هسته اصلی پروژه است زیرا منطقه رویارویی هر سه برنامه است.

برج تماشای چوبی
یکی از ساختمان ها دارای یک برج دید است

بزرگترین ساختمان مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük یک فضای نمایشگاهی U شکل است که آینه ساختمان موجود در محل است و با تراس های سرپوشیده کامل می شود.

ساختمان دوم میزبان یک سالن چند منظوره بزرگ است که برای برگزاری انواع کارگاه ها و رویدادهای بین المللی طراحی شده است.

ساختمان چوبی در مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük توسط Teğet
همه آنها سازه های چوبی دارند

در شرق، یک برج چوبی به ارتفاع 22 متر بر فراز مرکز برافراشته است تا مناظری از دو تپه باستان شناسی سکونتگاه باستانی و دشت های مجاور را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.

در پایه آن، یک تراس پیچیده در طبقه همکف میزبان یک کافه بازدیدکنندگان است که از طریق پنجره‌ها و درهای شیشه‌ای با قاب چوبی به سایر ساختمان‌ها ارتباط دارد.

حیاط مثلثی شکل فرو رفته و مجموعه ای از تراس ها این سه ساختمان را به هم متصل می کنند. این تراس ها به دور از مرکز اصلی ادامه می یابند و به دو پل عابر پیاده مجزا تا تپه ها کشیده می شوند.

ساختمان های چوبی یک متر بالاتر از سطح زمین بر روی پایه های بتنی نازک قرار گرفته اند که به گونه ای طراحی شده اند که سبک وزن بوده و آسیب به زمین تاریخی را به حداقل برساند.

فضای نمایشگاهی در مرکز بازدیدکنندگان Çatalhöyük توسط Teğet
یک ساختمان شامل یک فضای نمایشگاهی است

تگت توضیح داد: «بر خلاف وزن حافظه جمعی 9000 ساله و انباشت فرهنگی چاتالهویوک، ما سیستم ساختاری سبک و متوسط ​​را ترجیح می‌دهیم تا کمترین امکان تماس با زمین را داشته باشد.

به گفته این استودیو، این الوار همچنین “با سکوت گسترده و تصاویر چشم انداز آناتولی هماهنگ است”، در حالی که از ساختمان های مجاور ساخته شده از خشت متمایز است.

فضای داخلی کافه
یک کافه در پایه برج قرار دارد

پروژه‌های دیگری که اخیراً در ترکیه تکمیل شده‌اند شامل یکی از بزرگترین مراکز مزرعه خورشیدی اروپا است که توسط استودیوی استانبولی Bilgin Architects با نمای فولادی درخشان طراحی شده است.

برای سفارت ایالات متحده در آنکارا، Ennead Architects یک طرح بندی و پالت مواد ایجاد کرد که ساختمان های سنتی ترکیه را در تلاش برای “تعادل باز بودن و امنیت” تداعی می کند.

عکاسی توسط Egemen Karakaya است.


اعتبار پروژه:

معمار: Teğet
تیم: Mehmet Kütükçüoğlu، Ertuğ Uçar، Hande Cigerli، Onur Akın، Ethem Aybar، Yıldırım Erbaz، Ece Ünübol، Oğul Öztunç، Deniz Subaşı، Tuberk Altuntaş، Deniz Dilan Kara، Alican Tilkan
مشتری:
شهرداری کلانشهر قونیه
پیمانکار:
بیلیر اینشات
مهندس سازه:
Attec و Bksd
مهندس مکانیک:
Anka Mühendislik
مهندس زیرساخت: Diyap Mühendislik
طراح فضای سبز:
سدا کورت شنگون
مشاور نور:
نورپردازی Ukon
مشاور نمایشگاه:
پاتو
مشاور آتش نشانی:
اخلاق
مشاور چوب:
Demet Sürücü

منبع: https://www.dezeen.com/2024/06/06/teget-catalhoyik-visitor-center-turkey/